Vëllime poetike

Vëllime poetike

Shkronjëtari

Lum ajo nënë që ju ka lindur!

Muhamet Mehmeti-Eskilstuna, Sweden

 

Çdo njeri në jetë përdor armën e tij më të suksesshëm. Ju poet keni një armë që krahasohet me kupën e shenjtë të Gralit. Krahasim shume i bukur dhe i goditur. Shkronjat janë të shenjta që kur u krijuan nga Gutenbergu i famshëm. Ju nuk jeni thjesht poet, por jeni dhe misionar, ju depërtoni në shpirtin e njeriut, me anën e shkronjave. Një artist i vërtetë këto shkronja i kursen, i laton, përkujdeset si për një femijë.

Ti u jep frymën, u jep shpirtin, i kthen ne fjalë, fjalët në vargje, vargjet në poezi.

Unë nuk kam marrë komplekse nga kultura shumëplanëshe që zotëroni, kjo pasqyrohet në çdo vargje të poezisë suaj të shumtë, temat e larmishme që pasqyroni në dimensionin njerëzor. Çdo qytetar i botës plot gojë do të thoshte: "Ky poet është nga vendi im"

Nuk e di cilën të shijoj më shumë. Secili më i fuqishëm se tjetri, jo vetëm për mesazhet që jepni, por edhe për stilistikën që përdorni. Jam e befasuar që sot takova një poet shumë të spikatur. Ti ma plotësove ditën. Poezia kushtuar babait tuaj është shumë prekëse dhe sensacionale. Kush ka kaluar Golgotën nuk kanë nevojë për fjalë. Krenari dhe respekt për brezat që vuajtën në diktaturë.

Ju profesor jeni i varfër?!! Ju, që derdhni vargje pambarim në shpirtërat njerëzore dhe na jepni emocione që na bëjnë të lotojmë nga kënaqësia !! Eh, ç'është ana materiale, pluhur,hi, që sot e ke dhe nesër shpërndahet, po ajo qe mbetet është vargu poezia, jeta, shpresa, optimizmi. Jo poet, jeni shumë i pasur, I am sorry Mos prisni t,'ua thotë njeri.

E gjithë poezia jote është një himn për fjalën që lindi e para.

Profesor Tyran,  ju lumtë për armën që keni!!

Lola Xhafaj-Tiranë

 

Prof. Tyran Prizren  Spahiu

SHKRONJËTARI

Vargje poetike XIV

Redaktoi: Prof Ajhan Celina

Recensent: Lola Xhafaj

Realizimi kompjuterik: Teuta Spahiu

Graphic design:  Jeton Spahiu

Prof. Tyran  Spahiu

Prizren

Vargje poetike XIV

 


 

Kategoria

IMAGE Learn your dream
E martë, 14 Dhjetor 2021
LEARN YOUR DREAM LANGUAGE                I gathered information for this book from different sources. Many people have helped me in... MOD_GLOBALNEWS_READ_MORE_TITLE
IMAGE Siluetë
E hanë, 08 Nëntor 2021
Mendime! Para një jave, miku im, prozatori dhe poeti shumë i njohur dhe tejet i vlerësuar në të gjitha trevat shqipfolëse dhe me gjërë, më... MOD_GLOBALNEWS_READ_MORE_TITLE
IMAGE Vërtet ndodhi!
E hanë, 08 Nëntor 2021
PARATHËNIE Vëzhgimi i Romanit të pestë “VËRTET NDODHI! “ të shkrimtarit Tyran Prizren Spahiu.   Trendet në letërsinë botërore, tema e... MOD_GLOBALNEWS_READ_MORE_TITLE
IMAGE Ikonë
E martë, 14 Dhjetor 2021
Nga Vasil TABAKU NJË PËRMENDORE POETIKE ME VLERA UNIKALE Shënimë rreth Antologjisë Poetike IKONË të autorit  Tyran Prizren Spahiu Pa... MOD_GLOBALNEWS_READ_MORE_TITLE
IMAGE Shqipnjë
E martë, 14 Dhjetor 2021
Ju keni lakimin e emrit, zgjedhimin e foljeve, figurat magjike letrare te vendosura në një pentagram të poezive konkuruese, që ti ka enda ti... MOD_GLOBALNEWS_READ_MORE_TITLE
IMAGE Shkronjëtari
E martë, 14 Dhjetor 2021
Lum ajo nënë që ju ka lindur! Muhamet Mehmeti-Eskilstuna, Sweden   Çdo njeri në jetë përdor armën e tij më të suksesshëm. Ju poet keni... MOD_GLOBALNEWS_READ_MORE_TITLE